26 Haziran 2012 Salı

Kremalı Cevizli Rigatoni


 MALZEMELER
  • 250 gr Rigatoni makarna (yarım paket )
  • 200 gr krema (1 küçük kutu)
  • Parmesan peyniri (yoksa eski kaşar peyniri)
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı ceviz
  • 2 diş sarımsak
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Fesleğen

HAZIRLANIŞI
  • Makarnaları al dente şeklinde deniz tuzlu ve bol suda haşlayın.
  • Tavaya 1 kaşık sıvıyağ ekleyerek ince ince kesilmiş olan sarımsakları soteleyin.
  • Üzerine kremayı ekleyip biraz karabiber serpin.
  • Makarna suyundan 1 kepçe kadarını tavaya ilave edip al dente şeklinde haşlanmış makarnaları tavada yüksek ateşte 1-2 dakika soteleyin.
  • Üzerine yağsız teflon tavada kavrulmuş cevizleri serpin.
  • Rendelenmiş parmesan peyniri,fesleğen yaprakları ile servis yapın.






Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...