13 Haziran 2012 Çarşamba

Pazı Yaprağında Kavrulmuş Patates




MALZEMELER
  • Yarım bağ pazı
  • 5-6 adet patates
  • 2 adet havuç
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı süt
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Kırmızı biber
  • Zeytinyağı
  • Limon
  • 50 gr parmesan rendesi

HAZIRLANIŞI
  • Bir tencerede su kaynatıp pazı yapraklarını bir miktar bekletip soğuk suya alıyoruz.
  • Soyulmuş patatesleri dörde bölüp tencereye koyuyoruz.
  • Üzerine geçecek şekilde su koyup deniz tuzunu atıp haşlıyoruz.
  • Tencereye bir zeytinyağı ilave ediyoruz.
  • İçine rendelenmiş soğan ve sarımsak ilave edip kavuruyoruz.
  • Üzerine haşlanmış,rendelenmiş patatesi ilave edip kavuruyoruz.
  • Daha sonra karabiber,kırmızı biber,sütü ilave edip kavuruyoruz.
  • Ocağın altını kapatıp parmesan peyniri ekleyip karıştırıyoruz.
  • Saplarını çıkardığımız pazı yapraklarını serip içine patates harcından koyup sarıyoruz.
  • Küçük bir kasede limon suyu ve zeytinyağını karıştırıyoruz.
  • Servis sırasında üzerine zeytinyağı sosundan gezdiriyoruz.

2 yorum:

  1. değişik ama patates mutlaka yakışmıştır
    ellerine sağlık
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Benim ortaya çıkardığım bir lezzet.Güzel oluyor,değişiklik arıyanlara birebir bir lezzet.Teşekkür ederim...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...