9 Temmuz 2012 Pazartesi

Reisin Kayığı




   MALZEMELER  
  • Kişi sayısına göre kemer patlıcan
  • 1 çorba kasesi beyaz peynir
  • 2 adet yeşil biber
  • 2 adet domates
  • 1 diş sarımsak
  • 1 tutam maydonoz
  • 1 tutam toz şeker
  • 1 çay bardağı rendelenmiş taze kaşar peyniri
  • Deniz tuzu
  • Karabiber
  • Sıvıyağ


   HAZIRLANIŞI  
  • Patlıcanları közlüyoruz.
  • Kabuklarını soyup fırın kabının içerisine yan yana diziyoruz.
  • Patlıcanların saplarını kesmiyoruz.
  • Bir bıçak yardımı ile orta kısımlarını yarıyoruz.
  • 1 diş sarımsağı rendeleyip 5 yemek kaşığı sıvıyağla karıştırıp patlıcanların üzerine gezdiriyoruz.
  • Beyaz peyniri rendeliyoruz ve bir tutam deniz tuzu ve karabiber ekliyoruz.
  • Üzerine domates,maydonoz ve biberi ince ince doğrayıp karıştırıyoruz.
  • Acısını almak için patlıcanların içine bir tutam toz şeker serpiyoruz.
  • Patlıcanların içini aynı karnı yarıkta olduğu gibi dolduruyoruz.
  • Rendelenmiş kaşar peynirlerini patlıcanların üzerine paylaştırıyoruz.
  • Üzerine dilerseniz domates ve biber ekliyebilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 15-20 dakika fırınlıyoruz.


  • Sizlere vermiş olduğum tarif Oktay ustanın tarifidir.Ben severek yapıyorum.
  • Bu sıcak günlerde yemeklerinizin yanında hafif bir tamamlayıcı.
  • İç harcında kullanacağınız peynirin lezzetli olmasına dikkat ediniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...