23 Ocak 2013 Çarşamba

Susamlı Kandil Simidi




Dertleriniz Kum Tanesi Kadar Küçük,
Sevinçleriniz Nisan yağmuru Kadar Bol olsun...
Bu mübarek geceniz Sevapla Dolsun.
Kandiliniz Mübarek Olsun.




MALZEMELER
  • 125 gr tereyağı
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 3 çorba kaşığı yoğurt
  • 1 çorba kaşığı toz şeker
  • 1 çorba kaşığı mahlep
  • 1 çorba kaşığı sirke
  • 1 tatlı kaşığı deniz tuzu
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 yumurta sarısı içine,akı üstüne
  • 3 su bardağı un
  • 1 kase susam

HAZIRLANIŞI
  • Un elenir.
  • Ortasına tereyağ,toz şeker,deniz tuzu,yumurta sarısı,kabartma tozu,sirke,mahlep,yoğurt konur iyice yoğrulur.
  • 30 dakika buzdolabında bekletilir.
  • Ceviz büyüklüğünde parçalara ayrılır.
  • 2 avuç arasında uzatıp 2 ucu birleştirilir,yarısı önce yumurta akına batırılıp sonra susama batırılarak tepsiye dizilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında kızarana kadar pişirilir.
  • Uygulanan ölçüden bir tepsi simit çıkıyor.
  • Afiyetle...





Not:Daha yumuşak bir kandil simidi istiyorsanız sirke eklemeyin. Sirke daha kıyır kıyır olmasını sağlıyor. Ben sirkeyle yapmanızı tavsiye ederim.
Tarifi inceleyip denemeye karar verirseniz inanıyorum ki hiç pişman olmayacaksınız.Bir daha pastaneden kandil simidi almak istemeyeceksiniz.
Dilerseniz susam yerine çörek otu serpebilirsiniz. Adı Kandil simidi fakat ben daima yapılmasından yanayım.Çayın yanında tüketebileceğimiz müthiş bir lezzet...

8 yorum:

  1. daha önce simit kurabiyelerden yapıp her yerini susama buladım oda aynı kandil simidi gibi oldu ki her pastanenin simidinide beğenmem inanıyorumki buda yaptığım zaman en az onun kadar güzel olucak tariflerinize güveniyorum sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Ha bu arada hani şu pastanelerde satılan ponçik tarifiniz varsa verirseniz çok sevinirim.Daha önce hiç yemedim tadını çok merak ediyorum sizin tarifinizle yapmak istiyorum.

    YanıtlaSil
  3. Meryem hanım; denemiş olduğunuz simit kurabiye benim tarifim ise göreceksiniz ki bu tarifte aynı lezzette oluyor.Diğer tarifimden tek farkı burada yoğurt kullanmam.Hiç endişeniz olmadan deniyebilirsiniz.Vakit bulduğum ilk fırsatta ponçik yapmak isterim.Bana güvenmeniz beni çok mutlu etti çok teşekkür ederim.Sevgiyle kalın...

    YanıtlaSil
  4. merhaba elinize sağlık...kaya tuzu yerine billur tuz ölçüsü ne olmalı.fark var mı....

    YanıtlaSil
  5. Hayır hiç fark yok.Deniz tuzu yerine kullanmakta olduğunuz tuzdan aynı oranda atabilirsiniz.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  6. Aynı tarifle bugün ben de bu simitden yaptım ama yarın yayınlanacak..Sizinki de çok güzel görünüyor ellerinize sağlık..Bana da beklerim sevgiler..

    YanıtlaSil
  7. Arzu hanım,güzel yorumunuz için teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...