28 Şubat 2013 Perşembe

Damla Sakızlı Beyaz Kurabiye




MALZEMELER
  • 150 gr terayağ
  • Yarım çay bardağı sıvıyağ
  • 100 gr pudra şekeri
  • 2 buçuk su bardağı un
  • 1 paket damla sakızı
  • 1 çimdik deniz tuzu
  • Üzeri için pudra şekeri

HAZIRLANIŞI
  • Derince bir kapta tereyağ,sıvıyağ,pudra şekeri iyice yoğrulur.
  • İçine havanda dövülmüş damla sakızı ilave edilir.
  • Bir çimdik deniz tuzu ilave edilip yoğrulur.
  • Kaba azar azar un ilave edilerek kurabiye hamuru yoğrulur.
  • Hazır olan hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparılarak yuvarlak şekil verilir.
  • Kurabiyeler yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine yerleştirilir.
  • Hamurun üzerine şekil vermek için...
  • Yemek çatalı una batırılır ve hamurun üzerine bastırılır tekrar çatal una batırılır ve tekrar aksi yöne doğru çatal hafifçe bastırılır.
  • Hamurun üzeri artı şeklinde olacak .
  • Tüm kurabiyelere aynı işlem tekrar edilir.
  • Önceden ısıtılmış 100 derecelik fırında 35 dakika pişirilir.
  • Ilık halde olan kurabiyelerin üzerine pudra şekeri serpilir.
NOT:Kurabiyeyi yaptınız fakat doğru pişirmekte çok önemlidir.Fırın ayarını daha çok yükseltirseniz kesinlikle beyaz bir kurabiye olmaz.Her zaman tüm kurallara uyarsanız güzel sonuçlar alırsınız.


Evde olan malzemelerle hızlıca hazırlayabileceğiniz lezzetlimi lezzetli kurbiler...


Denersen yorum yazmayı unutma...

3 yorum:

  1. Enfes görünüyor.

    YanıtlaSil
  2. evde damla sakızı macunu var.bundan kullanabilir miyim? evetse ne kadar kullanmalıyım?

    YanıtlaSil
  3. Damla sakızınızın yoğunluğunu bilemiyorum fakat 1 çay kaşığı kullanabilirsiniz.Çok baskın tadı var ise yarım çay kaşığı kullanın.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...