7 Mart 2013 Perşembe

Fındıklı Çikolata Çubukları





Yine kolay bir tarifle beraberiz.Görsellerdeki  detayları incelediğinizde ne kadar kolay olduğunu sizlerde göreceksiniz.Ev yapımı çikotayı denemek isteyenler fakat bir türlü fırsat bulamayanlar...Paylaşmış olduğum bu tarifle bir adım atabilirsiniz.Haydi bakalım iş başına...


MALZEMELER
  • 250 gr kuvertür fildişi (beyaz) çikolata
  • 250 gr kuvertür bitter çikolata
  • 250 gr kavrulmuş fındık

HAZIRLANIŞI
  • Her iki çikolata ayrı ayrı kaplarda benmari usulü eritilir.
  • Kabuklu fındık kırılıp ayrıldıktan sonra yağsız teflon tavada kavrulur ve kabularından ayrılır.
  • Fındığı dilerseniz fırında da kavurabilirsiniz fakat ocakta daha çabuk oluyor.
  • Dikdörtgen olan kabınıza fındıklar aralık kalacak şekilde yerleştirilir.
  • Kullanmış olduğunuz kap sizin çikolatanızın kalınlığını belirler.
  • Küçük bir kap kullanırsanız çikolatanız çok kalın olur.
  • Fındığın boş olan kısmına bitter çikolata ve diğer kısmına beyaz çikolata dökülür.
  • Eşit şekilde dağılması için kap tezgaha bir kaç kere vurulur.
  • Çikolataya bir çatal yardımı ile (gezdirilerek) desen verilir.
  • İlk sıcaklığı çıktıktan sonra serin bir yerde donması beklenir.
  • Donduktan sonra arzu ettiğiniz şekilde çikolatanızı dilimleyebilirsiniz.
  • Daha sonra telofonu elinize alın ve en sevdiğiniz arkadaşınızı veya bir yakınınızı arayıp onu kahve içmeye davet edin.Unutmadan yanında bu güzel çikolatalardan ikram edin.

Not:Sizlere vermiş olduğum çikolata ölçülerine takılmayın.Daha az veya daha çok ölçüden yapabilirsiniz.Bitter çikolata yerine sütlü çikolata fındık yerine fıstık kullanabilirsiniz. Damak zevkinize göre değişiklik yapabilirsiniz.


Keyifli sohpetler...

6 yorum:

  1. Ajda süper süper bir buluş olmuş, kendi çikolatanı kendin yap ve keyifle ye...ellerine sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Ne güzel mutlu eden bir yorum.Teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. bunlar harika olmuş ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  4. Teşekkür ederim.İnşallah denersin bir gün...

    YanıtlaSil
  5. bunları hazırladıktan sonra servis zamanına dek buzdolabındamı saklayacağız? mesela 4 5 gün önceden hazırladık buzdolabındamı dursun.zeynep

    YanıtlaSil
  6. Zeynep hanım,el yapımı çikolata olduğu için buzdolabında bekletmenizde fayda var.Servis etmeden bir saat önce dolaptan çıkarmanız yeterli olacaktır.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...