11 Mart 2013 Pazartesi

Kabak Tatlısı






MALZEMELER

  • 1 kg.balkabağı
  • 1.5 su bardağı toz şeker
  • 1 adet tarçın çubuğu
  • Üzeri için toz fıstık,ceviz

HAZIRLANIŞI

  • Kabak dilimlerini iri parçalar halinde doğrayıp,tencereye yerleştirin.
  • Üzerine şekeri her yerine gelecek şekilde dökün.
  • Üzerine tarçın çubuğunu atın.
  • Tencerenin kapağını kapatıp kabaklar yumuşayıncaya kadar pişirin.
  • Hazır olan kabaklar soğuduktan sonra üzerini dilediğiniz malzeme ile süsleyip servis edin.
  • Yanında kaymak müthiş yakışır.
  • Dilerseniz kabak tatlınızı fırında pişirebilirsiniz.



NOT:Tatlının şeker oranını damak tadınıza göre değiştirebilirsiniz.Ben çok şeker kullanmaktan biraz kaçarım...



5 yorum:

  1. ellerinize sağlık çok güzel görünüyor bende şekerli pek sevmem

    YanıtlaSil

  2. Yorumlarınla beni yalnız bırakmadığın için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil
  3. jdacim bu görüntüye birseyler yazamadan cikamadim sayfandan....Resimlere bayildim...Birde tatlinin fistik ile süslenme tarzina....Eline saglik...

    YanıtlaSil
  4. Ajda hanım. Ellerinize sağlık. Balkabağı sevdiğim tatlıların içinde yer alır. Siizn kabaklarınız gel beni ye diyordu. Afiyetler olsun size..

    YanıtlaSil
  5. Serap ablacığım,Nursevin hanım güzel yorumlarınız için çok teşekkür ederim.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...