4 Mart 2013 Pazartesi

Pratik Çikolatalı Pasta





MALZEMELER 28 cm kalıp
  • 125 gr tereyağı
  • 350 gr bitter çikolata
  • 250 gr esmer şeker
  • 30 gr un
  • 100 gr badem unu (bademin robottan geçirilmiş hali)
  • 2 yemek kaşığı süt
  • 5 adet yumurta
  • 1 çimdik deniz tuzu
  • Üzeri için arzuya göre toz kakao
  • Yanına arkadaş çırpılmış krema,frambuaz

HAZIRLANIŞI
  • Genişçe cam kaseye çikolata ve tereyağı konulur ve benmari usulü eritilir.
  • Kase tezgaha alınır ve içine esmer şeker eklenir ve şeker eriyene kadar çırpılır.
  • Daha sonra elenmiş un,badem unu,süt,bir çimdik deniz tuzu eklenerek çırpmaya devam edilir.
  • En son teker teker yumurtalar ilave edilerek mikserle çırpmaya devam edilir.
  • Kolunuz ağrıdı mı ? Hadi üşenmeyin az kaldı...
  • Yağlanmış kelepçeli kalıbı yağlı kağıt ile kaplayın.
  • Hazır olan karışımı içine dökün ve tezgaha bir iki kere vurun harç eşit şekilde dağılsın.
  • Kalıbın üzerini alüminyum folya ile kaplayın.
  • Alüminyum folya kesinlikle harca değmemeli.
  • Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında 40 dakika pişirilir.
  • Pasta 1 gece bekletilir.(İnanın çok fark ediyor)
  • Kızmayın çırpıldı,karıştırıldı,pişirildi çok yoruldu bırakın biraz dinlensin.
  • Ertesi gün üzerine toz kakao serperek servis edebilirsiniz.
  • Pastanın üzeri düzgün değilse alt tarafına kakao serpebilirsiniz.
  • Pastayı buzdolabına koymayın.Dışarıda saklayabilirsiniz.
  • Badem unu yerine fındık unu kullanabilirsiniz.
  • Bitter çikolatayı acı buluyorsanız çikolatanın yarısını sütlü olarak değiştirebilirsiniz.







Uygulamış olduğum pasta Donna Hay tarifidir.

6 yorum:

  1. Muhtesem bir görüntü---Eline saglik Ajdacim…Günesli berlinden sevgiler

    YanıtlaSil
  2. Berlin'den sıcacık bir esinti geldi.Teşekkür ederim.Bizden de sizlere sıcacık sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. Canım arkadaşım eline sağlık. Ben pek hamur işi yapamam. Kendi çapımda başarılı olduğum hamurişleri var ama... Denenmesi gereken bir görüntü. Eline sağlık tekrar. Sevgiler. :)

    YanıtlaSil
  4. Yağmur'cum senin yaptıkların da kolay şeyler değil.Sen bu pastayı havada karada yaparsın.Sadece istemen yeterli :)

    YanıtlaSil
  5. Badem tuzsuz mu olmalı peki ? Görüntü şahane en kısa zaman da denemek istiyorum favorilerime ekledim unutmamak için :)

    YanıtlaSil
  6. Tuzsuz badem kullanılıyor.Beğenmenize sevindim..Denerseniz size şimdiden kolay gelsin.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...