8 Mart 2013 Cuma

Pratik Tavuk Schnitzel



İsminden de anlaşılacağı üzere bu tarifte un,yumurta,galete unu sıralaması yok.En kolay yoldan bildiğimiz schnitzel yapacağız.Mutfakta fazla zaman harcamak istemeyen ve çalışanlar için müthiş bir lezzet.Şimdi tarifimize geçelim.

MALZEMELER
  • Kişi sayısına göre tavuk fileto
  • Ben 6 parça kullandım
  • 2 adet yumurta
  • Biberiye,karabiber,köri,kırmızı biber,deniz tuzu
  • Galete unu veya kaplama malzemesi
  • Kızartmak için sıvıyağ
 HAZIRLANIŞI
  • Derince bir kaba 2 adet yumurta kırılır ve çırpılır.
  • İçine deniz tuzu ve dilediğiniz baharatı atabilirsiniz.
  • Tavuk etleri kabın içine konulur ve iyice karıştırılır.
  • Kabın ağzı kapatılır ve buzdolabında en az 1saat dinlendirilir.
  • Bir tabağa galete unu konulur ve dinlenen tavuk etleri arkalı önlü galete ununa bulanır.
  • Tava iyice ısıtılır ve içine sıvıyağ konur.
  • Sıvıyağ kızdığı zaman tavuk etleri içine konularak kızartılır.
  • Dilerseniz servis sırasında tereyağı,limon,mayonez veya acı sos kullanabilirsiniz.
  • Hazır olan schnitzel dışı çıtır çıtır içi ise ıslaklığını kaybetmeyecek.
  • Aynı tarifi tavuk yerine kuzu veya dana antirikot ile yapabilirsiniz.


Bir kere denediğinizde ev halkı tarafından çok sevilen ve beğenilen bir yemek olacaktır.Sadece istemeniz yeterli.Bu gün yemek yapmak için ne planladığınızı ben bilemem ama haydi bir değişiklik yapın ve bu güzel schnitzeli akşam aileniz ile paylaşın.

11 yorum:

  1. bugün menüde köfte vardı ama en kısa zamanda yapayım:)zaten ev halkı severek yer...eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Beğeniceğinizi ümid ediyorum.Denerseniz yorumlarınızı beklerim.Kolay gelsin.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  3. nefis görünüyor bunları fırına atarsak aynı lezzeti yakalaya bilirmiyiz

    YanıtlaSil
  4. Meryem hanım;
    Tavuk gögüs eti yağsız bir et olduğu için kızartmanızda hiç bir sakınca yok.Kızartılmış hali ise yağlı olmuyor...Korkmayın.İllede fırında yapmak isterim derseniz olur tabi.Fakat ben bir kere olsun kızartmanızı tavsiye ederim.Kolay gelsin.

    YanıtlaSil
  5. Elinize sağlık bizim evin demirbaşıdır tavuk yemekleri..
    Bloğunuzu izlemeye aldım mutlu hafta sonu dilerim..

    YanıtlaSil
  6. Hoşgeldiniz Hanife hanım.Sevgiler...

    YanıtlaSil
  7. Günaydın akşam şinitzeli yaptım çok güzel oldu köri olmadığı için koymadım tadını etkilermi tek kusuru yağ çekmesi teşekkürler.

    YanıtlaSil
  8. Köri yerine istediğin baharatı kullanabilirsin.Normalde yağlı olmuyor acaba yağın kızmadan mı attım tavukları.İnan ben çok yağlı yiyemem yazın patlıcan kızarttığımda bile 100 peçeteden geçiririm yağını çeksin diye.Bir daha denersen önce yağsız tavanı iyice ısıt daha sonra yağını koy iyice kızdıktın sonra tavuklarını at ve daha sonra peçete üzerine al.Böylede beğenmessen fırında yap :))

    YanıtlaSil
  9. hayır çok beğendim yağıda iyi kızdırdım tavadaki yağ azalınca öyle söyledim yağdan bende elimden geldiği kadar kaçıyorum

    YanıtlaSil
  10. Şekerim bayıldım :)Görüntüsü çok güzel.Canım çekti.Yarın akşamki menüm hazır.Teşekkürler :)

    YanıtlaSil
  11. Beğenmene sevindim.Afiyet olsun :D

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...