10 Nisan 2013 Çarşamba

Susamlı Kemiksiz Tavuk Pirzola


Yapımı basit, en acil durumlarda şip şak hazırlıyabileceğiniz pratik bir yemek.


MALZEMELER
  • Kişi sayısına göre tavuk pirzola
  • Soya sosu
  • Srıracha chıllı sauce (yoksa acı sos)
  • Susam,kırmızı biber,karabiber,biberiye
  • Sıvıyağ,deniz tuzu

HAZIRLANIŞI
  • Tavuk pirzolaları yağlı kağıdın üzerine konulur.
  • Üzerine tüm baharatlar, her iki tarafına ilave edilir ve yağlı kağıt kapatılarak biraz ezilir.
  • Ezme işlemini bardak veya süt  şisesiyle yapabilirsiniz.
  • Tavada sıvıyağ kızdırılır ve tavuk pirzolaları konularak her iki tarafı kızartılır.
  • Tavaya sıvıyağı pirzolaları kızartacak kadar koyun.Çok yağ koymayın.
  • Kızaran tavuk pirzolaların üzerine en son soya sosu,srıracha chıllı sauce dökülür ve her tarafına gelmesi için çevrilir.
  • Bu işlem tavuk pirzolaların ıslak ve parlak görünmesini sağlayacak.
  • En son tavadan almadan susam serpilir ve servis tabağına alınır.
  • Afiyetle...


Severek tüketebileceğiniz kolay bir yemek.Ben severek hazırlıyorum.
Denemenizi tavsiye ederim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...