17 Nisan 2013 Çarşamba

KARNABAHAR KIZARTMASI




MALZEMELER
  • 1adet orta boy karnabahar
  • 1 yumurta
  • 5 çorba kaşığı un
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
  • Bir iki tık muskat cevizi
  • Yeterince su
Üzeri için:Sarımsaklı yoğurt


HAZIRLANIŞI
  • Karnabahar temizlenir ve tuzlu suda çok az haşlanır.
  • Haşlama suyuna limon suyu ve kabuğunu atarsanız karnabahardan çıkan kokuyu önlemiş olursunuz.
  • Diğer tarafta bir kapta un,deniz tuzu,muskat cevizi rendesi,yumurta ve çok az su ekleyerek  boza kıvamına gelene kadar çırpılır.
  • Kaplama malzemeniz koyu olmalı ki sebzenin üzerinden akıp gitmesin.
  • Kızartma tavasında sıvıyağ kızdırılır,karnabahar önce yumurtalı sosa batırılıp sonra yağa atılır.
  • Rengi değişip pembeleşince servis tabağına alınır,sarımsaklı yoğurt ile servis edilir.
  • Afiyetle...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...