5 Nisan 2013 Cuma

Kremalı Kıymalı Taze Fettuccine




HAMURU İÇİN MALZEMELER
  • 300 gr un
  • 3 adet yumurta
  • 1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
  • 25 gr su
  • 1 tutam deniz tuzu
SOSU İÇİN GEREKLİ MALZEMELER
  • 1 küçük paket krema  (200 ml)
  • 200 gr köftelik kıyma
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • Parmesan peyniri
  • Deniz tuzu,karabiber,fesleğen
  • Sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
  • Unu kabın içine koyup ortasını açarak havuz yapın.Havuzun içine yumurtaları kırın.
  • Bir tutam deniz tuzu ilave edin,su ve yağı ekleyip yumurtaları bir çatal yardımıyla çırpın.Çırparken yavaş yavaş unu yedirin.Bu şekilde çalışmaya devan edin.Sertleşince hamuru elinize alın,yoğurarak aldığı kadar unu yedirin.
  • İşin başında yavaşca 10 dak.yoğurun.Sonra daha sertçe ve iki elinle yüklenerek 10 dakika tezgah üzerinde yoğurun.Hamur ele yapışmayıncaya ve yüzeyi kaygan ve parlak oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.Hamuru top haline getirin.Üzerini nemli bir bezle veya kaseyle kapatıp 30 dak.dinlendirin.
  • Makarna makinanız var ise makinanızı kullanın.Olmayanlar için merdane ile anlattım.
  • Tezgahınızı ve merdanenizi unlayın.Kolayca açabilmek için hamuru 2 veya 3 parçaya bölüp bezeler yapın.Elinizle hamurun üzerine hafifçe bastırarak biraz açın.Merdaneyi alıp daha geniş açmaya başlayın.
  • Hafif bastırarak yufkayı merdaneye sarın.Merdanenin ortasına iki elinizi koyup,bastırarak dış kısma doğru merdaneyi yuvarlayarak açın.Bu şekilde ileri geri getirerek yufka haline getirin.Hamuru 90 derece döndürüp,yaptıklarınızı tekrarlayın.(Bu şekilde hamur yuvarlak olarak açılacaktır.)
  • Açtığınız hamuru 2-6 mm eninde kesin ve kaynamış tuzlu suda 2-3 dakika haşlayın.


SOSU İÇİN
  • Tencereye sıvıyağ konularak kızdırılır.İçine soğan ve sarımsak ilave edilip sotelenir.
  • İçine kıyma,deniz tuzu,karabiber,fesleğen konularak pişene kadar kavrulur.
  • Ayrı bir tavaya krema konulur ve içine rendelenmiş parmesan peyniri atılır.
  • İçine haşlanan makarnalar hiç bekletilmeden konulup karıştırılır.
  • Makarnayı tavada hiç bekletmeyin.Beklettiğiniz takdirde bütün kremayı içine çekecektir.Makarnayı tavaya koymanızla almanız çabucak olsun.
  • Makarna servis tabağına alınır ve üzerine kıyma harcı dökülür.
  • En son üzerine parmesan peyniri serpilir.
  • Afiyetle...

  • Makarnayı haşladığınızda makarna su yüzeyine çıkmıssa,haşlanmış demektir.Hemen alabilirsiniz.

Sakın ! Benim makarna makinam yok ben yapamam demeyin.
İtiraf edeyim...Ben makinamı  alalı 1 seneyi geçti,fakat kullanmak bu güne kısmetmiş.
Düne kadar bende makarnamı merdane ile açıyordum.
Birde küçük bir tavsiye gerçekten çok rahatlıkmış.
Eğer alabilme imkanınız var ise mutlaka alın.Makarna yapmak o kadar eğlenceli oluyor ki...
Taze makarnanın tadını bir kere alırsanız zaten sürekli yapmak isteyeceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...