MALZEMELER
- 1 kg yufka
- 700 gr köftelik kıyma
- 1 büyük kuru soğan
- 5 diş sarımsak
- 2 adet yeşil sivri biber
- Sıvı yağ, tuz, kara biber
Sosu için:Orta boy kasede bir çay bardağı sıvı yağ,üzerine su ekleyip karıştırın.
HAZIRLANIŞI
- Tencereye 1 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip kızdırın.
- İçine rendelenmiş soğanı ve doğranmış sarımsakları ilave edip kavurun.
- Daha sonra içine kıyma,yeşil biber,karabiber,deniz tuzu ilave edip kavurmaya devam edin.
- İçine yarım çay bardağı sıcak su ilave edip kavurma işlemini bitirin.
- Yufkayı masaya serin dört eşit parçaya kesin.Sigara böreği yapar gibi.
- Yufkanın her yerine gelecek şekilde sos gezdirin.
- Kıyma harcını üst kısmına gelecek şekilde koyun ve rulo yapın.
- Daha sonra ruloyu içe kıvırarak gül şeklini verin.
- Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine dizin.
- Üzerine kalan sosu gezdirin.
- 180 derecede üzeri kızarana kadar pişirin.
- Servis sırasında üzerine sarımsaklı yoğurt döküp yağda kavrulmuş kırmızı biber gezdirin.
- Afiyetle...
Merhabalar, sitenizde birbirinden guzel tarifler ve sunumlar var. Ellerinize saglik. Ama bir takipciolarak , fonun siyah olmasi ve yazinizin fontu okumami cok zorlastirdi. Emeginize saglik. Filiz
YanıtlaSilFiliz hanım;
YanıtlaSilYakın zamanda köklü bir değişiklik yapacağım umarım sizin beğeneceğiniz gibi olur.Düşüncelerinizi paylaştığınız için teşekkür ederim.Sevgiler...