- 125 gr tereyağı (oda sıcaklığında)
- 100 gr toz şeker
- 2 adet yumurta
- 1 su bardağı süt
- 200 gr un
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- Çeyrek çay kaşığı karbonat
- 1 paket vanilya
- 25 gr kakao
- 100 gr çikolata
HAZIRLANIŞI
- Çikolata benmari usulü eritilir.
- Karıştırma kabında yumurta ve toz şeker 5 dakika mikser yardımı ile çırpılır.
- İçine tereyağ,süt,karbonat,vanilya,kakao ve elenmiş un ilave edilir.
- En son eritilmiş çikolata eklenerek karıştırılır.
- Karışım muffin kalıplarına eşit şekilde dökülür.
- 180 derecede 25 dakika pişirilir.
- Fırından çıkan muffinler bir kenara alınarak soğuması için beklenir.
- Hazır olan muffinlerin üzerine pudra şekeri serpilir.
- Afiyetle...
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com