Sıra Chef's İstanbul Mutfak Atölyesinde yaptığımız çikolata workshopunda ki tarifimizi yayınlamaya...
Bayram yaklaşırken bu gösterişli Truffu yaparak misafirlerinizi sevindirmek istemez misiniz ?
Umarım dener ve sevdiklerinize ikram edersiniz.
MALZEMELER
- 180 gr bitter kuvertür çikolata
- 100 gr krema
- 150 gr pandispanya (toz hale getirilmiş pandispanya)
- Kaplama için: Hindistan cevizi,kakao
HAZIRLANIŞI
- Kremayı ocakta kaynatın.
- Daha sonra ocaktan alıp içine kıyılmış çikolata ekleyin.
- Çikolata eriyene kadar karıştırın.
- Daha sonra toz hale getirilen kek (pandispanya) karışımı ekleyin.
- İyice karıştırdıktan sonra buzdolabında bir gece bekletin.
- Harcınız oyun hamuru kıvamını aldıktan sonra elle şekil vererek çikolatalarınızı yapın.
- Sonra kakao,hindistan cevizi, arzu ettiğiniz ürünlerle kaplayın.
- Dilerseniz sadece çikolata ile de kaplama yapabilirsiniz.
- Buzdolabında muhafaza edin.
- Servis etmeden yarım saat önce buzdolabından çıkarın.
- Afiyetle...
tam bayramlık şekerleme olmuş canım, ellerine sağlık:))
YanıtlaSilben bu bayram o kadar karışığım ki ne yapacağım, yapabilecekmiyim onu da bilmiyorum.... iyi bayramlar diliyorum...öptüm seni:)))
Pratik bir reçete.Umarım deneyemeye vakit bulursun.Senin de bayramın kutlu olsun.Sevgiler...
YanıtlaSil