6 Ağustos 2013 Salı

TRUFFLE,TRUFF

IMG_1637



Sıra Chef's İstanbul Mutfak Atölyesinde yaptığımız çikolata workshopunda ki tarifimizi yayınlamaya...
Bayram yaklaşırken bu gösterişli Truffu yaparak misafirlerinizi sevindirmek istemez misiniz ?
Umarım dener ve sevdiklerinize ikram edersiniz.

 
MALZEMELER
  • 180 gr bitter kuvertür çikolata
  • 100 gr krema
  • 150 gr pandispanya (toz hale getirilmiş pandispanya)
  • Kaplama için: Hindistan cevizi,kakao


HAZIRLANIŞI
  • Kremayı ocakta kaynatın.
  • Daha sonra ocaktan alıp içine kıyılmış çikolata ekleyin.
  • Çikolata eriyene kadar karıştırın.
  • Daha sonra toz hale getirilen kek (pandispanya) karışımı ekleyin.
  • İyice karıştırdıktan sonra buzdolabında bir gece bekletin.
  • Harcınız oyun hamuru kıvamını aldıktan sonra elle şekil vererek çikolatalarınızı yapın.
  • Sonra kakao,hindistan cevizi, arzu ettiğiniz ürünlerle kaplayın.
  • Dilerseniz sadece çikolata ile de kaplama yapabilirsiniz.
  • Buzdolabında muhafaza edin.
  • Servis etmeden yarım saat önce buzdolabından çıkarın.
  • Afiyetle... 

IMG_1634

2 yorum:

  1. tam bayramlık şekerleme olmuş canım, ellerine sağlık:))
    ben bu bayram o kadar karışığım ki ne yapacağım, yapabilecekmiyim onu da bilmiyorum.... iyi bayramlar diliyorum...öptüm seni:)))

    YanıtlaSil
  2. Pratik bir reçete.Umarım deneyemeye vakit bulursun.Senin de bayramın kutlu olsun.Sevgiler...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...