16 Mayıs 2015 Cumartesi

DUKAN EKMEĞİ







MALZEMELER
  • 2 adet yumurta
  • 4 yemek kaşığı yulaf kepeği
  • 1 çay bardağı yağsız süt
  • 9-10 dal maydanoz
  • 9-10 dal taze nane
  • 4-5 dal taze soğan
  • 2 avuç dolusu kaşar loru
  • 1 adet kabartma tozu
  • Üzeri için çörek otu

HAZIRLANIŞI
  • Karıştırma kasesine  tüm malzemeler eklenir.
  • Hepsi karıştırılır.
  • Kalıplarına eşit şekilde paylaştırılır.
  • Üzerine çörek otu serpilir.
  • Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirilir.
  • Yapmış olduğum ölçüden yaklaşık 9-10 adet çıkıyor.
  • Afiyetle...

  • Ekmek sayısı size az gelirse çift ölçü yapabilirsiniz.

2 yorum:

  1. Dukan kızacak ama ben bir oturuşta bu ekmeklerden bi tepsi yerim :) çok güzel görünüyorlar

    YanıtlaSil
  2. Merhaba Sizi Takip  Ediyorum Başarılarınızı Diliyorum İyi Bloglamalar :)  

    Malatya Haber 

    malatyahaber 

    malatya haber sitesi

    malatya aberleri 

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...