22 Mayıs 2011 Pazar

5 TAHILLI GRISSINI

MALZEMELER
1 paket kuru maya
Mayayı eritmek için bir kahve fincanı su
2,5 çay kaşığı tuz
2,5 çay kaşığı şeker
1 kahve fincanı ayçekirdeği
1 kahve fincanı susam
Yarı kahve fincanı haşhaş
Aldığı kadar un
1,5 bardak su
Üst kaplaması için bir miktar irmik
HAZIRLANIŞI
Kuru mayayı suda eritin.Diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.Hamurun aldığı kadar un ilave edin, hamur kulak memesi kıvamında olacak.30 dakika dinlendirin.Tezgaha irmik ununu serpin.Hamuru uzaltın aynı pide hamuru gibi olacak.Sonra hamuru eninden bir pakmak genişliğinde kesin.Sonra tepsiye koyarken tekrar uzatın.160 derecede 15-20 dakika pişirin.

1 yorum:

  1. Damak çatlatan kolay ve başarılı bir aperatif tarif.. Yemek yapma yaşı sayenizde 15'e kadar düştü. Teşekkürler... Zaten "Ben yemek yapamıyorum.." diyen biri bence beyin loblarından birinin yerinde olup olmadığını kontrol ettirsin.. Zira tarifler o kadar basit; mutfak araç ve gereçleri günümüzde o kadar gelişmiş ki...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...