19 Mayıs 2011 Perşembe

ALMAN PASTASI (mayasız)


MALZEMELER
2 yumurta
1 çay bardağı şeker
1 çay bardağı süt yoğurt karışımı
3 çay bardağı elenmiş un
70 gr eritilmiş margarin veya tereyağ
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 fiske deniz tuzu
HAZIRLANIŞI
Yumurta ve şekeri robotto krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.Daha sonra tüm malzemeleri ekleyin karıştırın.Kek kıvamında olacak.Tek kişilik fırın kaplarınıza dökün ve 170 derecede 20 dak pişirin.Üzeri çok kızarmasın.Büyük bir kaptada pişirebilirsiniz.Pişen kekinizi üst kısmından kesin, içine kremanızı sıkın ve franbuazları yerleştirin.Pudra şekerini serpin.
KREMASI İÇİN
500 gr süt
125 gr toz şeker
100 gr un
1 yumurta
100 gr tereyağ
1 paket vanilya
1 paket krem şanti(75 gr sütle çırpılacak)
HAZIRLANIŞI
Tereyağ ve un ocakta kavrulur.Kavrulduktan sonra ocağın altı kapatılır.Vanilya ve krem şanti hariç tüm malzemeler eklenir ve hızlıca çırpılır.Pürüzsüz bir kıvan olunca tekrar ocağın altı açılır ve krema devanlı çırparak pişirilir.Pişen krema ocaktan alınır ve sogumaya bırakılır.Soğuyan kremaya çırpılmış krem şanti ve vanilya eklenir ve mikserle yedirilene kadar çırpılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...