19 Mayıs 2011 Perşembe

ORYANTEL PASTA

KAKAOLU PANDİSPANYA İÇİN
115 gr tereyağ(oda ısısında)
115 gr elenmiş pudra şekeri
3 adet oda ısısında yumurta beyazı
115 gr elenmiş un
10 gr kakao
HAZIRLANIŞI
Tereyağı,şekeri krema kıvamına gelinceye kadar çırp.İçine un,kakao ekle tekrar çırp.Çok karıştırmayın malzemeler karışsın yeter.Karışımı biraz dolaba koyup dinlendirin yarım saat yeterli olacaktır.Fırın tepsinize yağlı kağıt serin ve dolaptan çıkarttığınız karışım sıkma torbasına koyun ve yağlı kağıdın üzerine şeritler yaparak sıkın ve buzlugunuza koyup donmasını bekleyin siz diğer karışımı yapana kadar donacaktır.
PANDİSPANYANIN BEYAZ KISMI İÇİN
115 gr badem unu
85 gr pudra şekeri
30 gr un
4 adet yumurta
1 adet yumurta sarısı
3 adet yumurta beyazı
30 gr toz şeker
30 gr eritilmiş tereyağ
HAZIRLANIŞI
Badem unu,pudra şekeri,unu ve 2 adet yumurtayı koyup çırpın.(Robotun hamur yoğurucusu ile yapın)karıştır.Tekar karışıma kalan 2 adet yumurta ve 1 yumurta sarısınıda ekle ve karıştır.Karışımı biraz kenara koy.Kalan yumurta beyazlarını ayrı bir kapta kar gibi olana kadar çırp,içine toz şekeri ekle tekrar çırp.Daha sonra iki karışımı birleştir ve tereyağını ekle.Karışımı tahta kaşıkla yumurta beyazlarını çok söndürmeden karıştır.Sonra buzluktan çıkarttığın şeritlerin üzerine dök ve pişir 8 dak.renk alıncaya kadar.
KREMASI İÇİN
200 gr krema
200 gr beyaz fildişi çikolata
200 gr labne peyniri (peynirin üzerine kullanmadan önce 2 kat peçete koyup bekletin fazla suyunu alsın)
10 gr tereyağ
Çilek
HAZIRLANIŞI
Çikolata benmari usulü eritilir,içine krema,tereyağ,labne peyniri konulur ve çırpılır.Biraz dolapta kıvam bulması için bekletilir.Kullanmadan önce tekrar sertleşene kadar çırpılır.Pişen pandispanyanız kağıdından çıkarmadan rulo yapılır bir süre bekletilir.Soguyan pandispanyanızı kağıdından sıyırın.Daha sonra kremanızı yayarak sürün ve içine çilekleri yerleştirin ve tekrar sarın.1 gece önceden yaparsanız daha lezzetli oldugunu göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...