26 Mayıs 2011 Perşembe

ANTEP USÜLÜ KURU PATLICAN VE BİBER DOLMASI


MALZEMELER
Yarım dizi kuru patlıcan
Yarım dizi kuru biber
Yarım kilo köftelik kıyma
2 adet kuru soğan
5-6 diş sarımsak
2 su bardağı pirinç
2 yemek kaşığı domates salçası
1 yemek kaşığı biber salçası
1 yemek kaşığı limon suyu
1 yemek kaşığı nar ekşisi
Çeyrek su bardağı su
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı sumak
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı deniz tuzu

DOLMANIN SOSU İÇİN
1 yemek kaşığı salça
3 yemek kaşığı sıvıyağ
Kaynar su

HAZIRLANIŞI

Kuru patlıcanları ve biberleri ayrı ayrı kaynar su eklediğiniz tencerenizde haşlayın.15-20 dakika kadar.Patlıcanların ve biberlerin ne çok sert ne çok yumuşak olması lazım.Ardından soğuk sudan geçirip,bir kenara alın.Bu sırada kıymalı içi için,tencerede öncelikle sıvıyağda sarımsak,soğanı soteleyin içine kıymayı ilave edin.Biraz kavurduktan sonra tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın.Patlıcanların ve biberlerin içini doldurun.Dikkat edilecek nokta, tepelerinden bir parmak aşağıya kadar doldurulması gerektiği.Bu şekilde doldurulan dolmaların ağızlarının sıkılıp,pişirilmesi tavsiye ediliyor.Bu şekilde içlerinin dışarıya çıkmayacağı söyleniyor.Tamamlanan dolmalarınızın üzerine hazırladığınız sosu döküp, üzerini örtecek kadar su ekleyip pişirin.

1 yorum:

  1. gerçekten güzel ve leziz görünüyor, elinize sağlık... :)

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...