MALZEMELER
1 su bardağı toz badem
3 su bardağı süt
1 adet kuru soğan
5-6 adet sarımsak
2 yemek kaşığı irmik
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı tereyağ
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
Yarım çay kaşığı beyaz biber
Üzeri için kavrulmuş file badem,maydonoz
HAZIRLANIŞI
1.Tereyağında unu kavurun.Üzerine soğanı,sarımsağı dograyın ve soteleyin.
2.Badem tozunu,irmiği,tuzunu,biberini atıp tekrar kavurun.
3.Karışıma biraz su ekleyerek pişirin.
4.Pişen çorbanızı blendırdan geçirin.
5 Sütünü ilave edip tekrar ateşe koyun.Kıvamını buluncaya kadır pişirin.
6.Servis sırasında üzerine file badam ve maydonoz atın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com