31 Mayıs 2011 Salı

ISLAK KEK


MALZEMELER

4 yumurta
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı sıvıyağ
1 su bardağı süt
2 bardak un
1 küçük paket kakao
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir fiske deniz tuzu

SOSU İÇİN
Bir paket krema
Bir bardak süt

HAZIRLANIŞI

1.Şeker ve yumurta krema kıvamına gelinceye kadar çırpılır.
2.Tüm malzemeler eklenir ve yağlanmış borcama veya kek kalıbınıza dökülür.
3.180 derecede 35-40 dakika pişirilir.(Bir kürdan yardımışla pişip pişmediğini kontrol edin)
4.Bir kapta krema ve süt karıştırılır.
5.Fırından çıkan kekin üzerine sos dökülür ve çekmesi için bekletilir.Üzerine arzu ederseniz toz fıstık serpebilirsiniz.

NOT:Fırından çıkan kekinize bir kürdanla üzerine batırıp çıkarın.Bu işlem sosunu daha iyi çekmesini sağlayacaktır.

1 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...