15 Mayıs 2011 Pazar

BALLI SU

ŞU HAMURU İÇİN MALZEMELER
125 ml su
60 gr un
30 gr tereyağ
2 yumurta
1 paket vanilya
HAZIRLANIŞI
1.Tencerede su ve tereyağını bir taşım kaynatın.Ateşten alın ve hemen unu ve vanilyayı karıştırın.Tencereyi tekrar ateşe alın hamur top olana kadar karıştırın ve sogumaya bırakın.
2.Soguyan hamurunuza yumurtaları teker teker yedirin.Hamur katılaşana kadar karıştırın.
3.Hamurunuzu bir sıkma torbasına koyarak ceviz büyüklüğünde sıkın.Sıkma torbanız yok ise bir tatlı kaşıgı yardımıylada yapabilirsiniz.Tepsinizi fırına vermeden önce biraz parmaklarınızla tepsiye su serpin çok az sıçratarak yapın.180 derecede 25-30 dak. fırınınızın kapağını hiç açmadan pişirin.Kapağı çok açarsanız kabarmalarını önlersiniz.
KREM PATISSERIE MALZEMELER
500 gr süt
4 adet yumurta sarısı
100 gr şeker
20 gr un
20 gr nişasta
HAZIRLANIŞI
Şeker,un,nişasta ve yumurta sarıları çırpılıp kaynamakta olan süte devamlı karıştırılarak eklenir.Krema haline gelene kadar ocakta karıştırılır.
KARAMEL SOS
1su bardağı şeker
1 çorba kaşığı su
1 tatlı kaşığı limon suyu
HAZIRLANIŞI
Tüm malzemeleri tencereye koyun ve karıştırarak kaynatın.Karamel rengine ve saydam hale gelince sıcakken humurunuzun üzerine bir kaşık yardımıyla dökün.Dökerken çok dikkatli olun elinize gelirse çok yakıyor.
SON İŞLEM
Pişen şu hamurlarınıza kremanızı doldurun.Daha sonra karamel sosunuzu dökün ve buzdolabında en az 3 saat dinlendirin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...