22 Mayıs 2011 Pazar

BRUSCHETTA

MALZEMELER
1 adet baston baget(fırından alırken dilimletin)
2 yemek kaşığı sızma zeytinyağı
10-15 adet mantar
3-4 diş sarımsak
Balzemik sirke
Parmesan peyniri
2 yemek kaşığı file badem
1 adet kırmız biber
1 adet domates
HAZIRLANIŞI
Ekmeklerin üzerine zeytinyağını sürüp fırına verin kızarsın.Tavada zeytinyağında önce sarımsakları daha sonra biberleri atıp soteleyin.Daha sonra ocağın altını iyice açın ve mantarları ekleyip bir miktar karıştırın.Sırasıyla soyulmuş domates,balzemik sirke,badem ve tuzunu attıktan sonra pişirmeye bırakın.Piştikten sonra ocağın altını kapatıp parmesan peynirini atın.Fırından çıkarmış olduğunuz ekmeklerin üzerine koyun.
NOT:Dilerseniz ekmekleri fırında kızartmadan pişen malzemeyi üzerine koyup fırınlayabilirsiniz.

2 yorum:

  1. akşam yemeğine 2 saat kala nasılda canım çekti, ellerinize sağlık çok güzel gözüküyor.
    Sevgiler
    www.makeuparfume.com

    YanıtlaSil
  2. Şen Nur hanım,güzel yorumunuz için teşekkür ederim.İnşallah bir gün denersiniz.Sevgiler...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...