KREP İÇİN MALZEMELER
- 1 yumurta
- 1 su bardağı un
- 1,5 su bardağı süt
- 1 çay kaşığı deniz tuzu
- Tüm malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çırpıcıyla çırpın.
- Kek kıvamından biraz daha akıcı bir sıvı olmalıdır.
- Yağladığınız teflon tavanıza bir kepçe hamurunuzdan dökün ve arkalı önlü pişirin.
- Hazırladığınız kreplerinize peynirli karışımı sürerek yayın ve rulo haline getirin.
- Bir bıçak yardımıyla iki parmak genişliğinde kesin ve ortasına kızılcık domatesi koyup,fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
- 50 gr ricotta peyniri
- 50 gr ezine beyaz peynir
- Rende gravyer peyniri (yoğun aromalı bir peynir olduğu için miktarı size bırakıyorum,ben bir yemek kaşığı kadar kullandım)
- 2-3 dal taze fesleğen
- Kızılcık domatesi
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com