22 Mayıs 2011 Pazar

ÜÇ PEYNİRLİ KREP



KREP İÇİN MALZEMELER
  • 1 yumurta
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı süt
  • 1 çay kaşığı deniz tuzu
HAZIRLANIŞI
  • Tüm malzemeleri ekleyip pürüzsüz bir kıvam oluncaya kadar çırpıcıyla çırpın.
  • Kek kıvamından biraz daha akıcı bir sıvı olmalıdır.
  • Yağladığınız teflon tavanıza bir kepçe hamurunuzdan dökün ve arkalı önlü pişirin.
  • Hazırladığınız kreplerinize peynirli karışımı sürerek yayın ve rulo haline getirin.
  • Bir bıçak yardımıyla iki parmak genişliğinde kesin ve ortasına kızılcık domatesi koyup,fesleğen yapraklarıyla süsleyin.
PEYNİR HARCI
  • 50 gr ricotta peyniri
  • 50 gr ezine beyaz peynir
  • Rende gravyer peyniri (yoğun aromalı bir peynir olduğu için miktarı size bırakıyorum,ben bir yemek kaşığı kadar kullandım)
  • 2-3 dal taze fesleğen
  • Kızılcık domatesi
 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...