16 Mayıs 2011 Pazartesi

CREME BRULEE


MALZEMELER
500 gr krema
6 yumurta sarısı
125 gr şeker
1 vanilya çubuğu
1 çimdik deniz tuzu
Üzerini yakmak için biraz esmer şeker

HAZIRLANIŞI
Kremayı tencerenize koyun ve vanilya çubuğunu atın.Ayrı bir kapta şekeri,tuzu ve yumurta sarılarını karıştırın.Isınan kremanızı ocaktan alın,vanilya çubuğunu çıkarın, süzgeçle kremanızı süzün, içinde vanilya parçaları kalmasın.Yavaş yavaş yumurtalı karışımı içine akıtarak çırpıcı yardımıyla karıştırın.Karışan tatlınızın üzerinde boloncuklar oluşursa onları bir peçete yardımıyla söndürün.Yağlamış oldugunuz fırın kaplarınıza pay edin ve fırın tepsinize yerleştirin.Fırın tepsinize aynı sütlaç pişirir gibi su koyun bir parmak kalınlığında olsun amaç tatlınızın çatlamasını önlemek.180 derecede 50 dak.pişirin.Herkesin fırını farklı olabilir pişme süresini kendinizde ayarlıyabilirsiniz.Eger tatlınıza vurdugunuzda sallanmıyorsa pişmiş demektir.Pişen tatlınızı sogutun ve soguyan tatlınızın üzerine bir tatlı kaşığı esmer şeker dökün.Tekrar fırınınızın ızgara ayarında üzeri renk alana kadar pişirin.Eğer evinizde küçük bir ızgara var ise onda yapmanızı tavsiye ederim yakma işlemi bir saniye bile sürmüyor.Elinezde yoksa fırınınızdada yapabilirsiniz. Fakat kontrol edin sürekli, sadece renk alsın yakmayın.Hazır olan tatlınızı soguk olarak servis edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...