16 Mayıs 2011 Pazartesi

MISIR EKMEĞİ

MALZEMELER
2 su bardağı mısır unu
2 yemek kaşığı zeytinyağı
2 yemek kaşığı yogurt
2 yemek kaşıgı süt
2 yemek kaşığı ricotta peyniri(koymayada bilirsiniz ama lezzet veriyor)
1 çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı silme deniz tuzu(normal tuz kullanabilirsiniz, fakat ben deniz tuzu kullanmanızı öneririm tüm yemeklerinizde)
Ekmeginize kıvam vermesi için ılık su
HAZIRLANIŞI
Su hariç tüm malzemeler konup karıştırılır,ve kek kıvamına gelinceye kadar çok az su eklenir.Dilerseniz içine çekirdekte atabilirsiniz.İster küçük boy bir kapta ister muffin kaplarında tek kişilik olarak hazırlayabilirsiniz.180 derecede 15-20 dak pişirin.Fırından çıkarmadan bir kürdan yardımıyla pişip pişmediğini kontrol edin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...