MALZEMELER
1 litre süt
100 gr toz şeker
3 çorba kaşığı mısır nişastası
1 çorba kaşığı pirinç
1 yumurta sarısı
1 paket vanilya
Üzeri için toz fındık
HAZIRLANIŞI
Tencerenizde çok az suda pirinci haşlayın.Haşlanan pirincin üstüne vanilya hariç tüm malzemeleri ekleyip çırpıcıyla iyice çırpın.Ocağın altını açın ve koyu bir kıvam olana kadar pişirin.Piştikten sonra ocağın altını kapatın ve vanilyasını ekleyip karıştırın.Fırın kaplarınıza paylaştırın ve biraz üzeri kabuk tutması için bekletin 30 dakika kadar.Fırın tepsinize yerleştirin ve tepsinin içine bir parmak kalınlığında su dökünki sütlaçlarınız çatlamasın.Fırının ızgara kısmında üzeri renk alıncaya kadar pişirin.Çıktıktan sonra üzerine toz fındık serpin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com