26 Mayıs 2011 Perşembe

ÇİKOLATALI MOUSSE



MALZEMELER
240 gr sütlü küvertür çikolata
80 ml süt
2 yumurta sarısı
4 yumurta beyazı
200 ml krema(soğuk)
Bir fiske deniz tuzu

HAZIRLANIŞI
Öncelikle bir boş kasenizi buzlukta bekletin.
1.Çikolatayı benmari usulü eritin,bir kenara alın.
2.Yumurta sarılarını bir kaba alarak çatalla hafifçe çırpın.
3.Ufak boy bir tencerede sütü kaynama noktasında iken ateşten alın.
4.Sütü yumurta sarılarının üzerine damla damla dökerek bir tel çırpıcıyla çırpın.Sütü azar azar ekleyinki yumurtalar pişmesin.Sütü döküp karıştırdıktan sonra sütlü karışımı erimiş çikolataya ekleyip karıştırın.
5.Ayrı bir kaba yumurta beyazlarını koyun,benmariye oturtun ve vücut ısısından biraz daha fazla oluncaya kadar devamlı çırpın.İyice ısındından emin olunca tuzu ekleyin ve kar beyazı oluncaya kadar cırpın.
6.Yumurta beyazlarını çikolatalı karışıma azar azar tahta kaşıkla ekleyip karıştırın.
7.Buzlukta beklettiğiniz kabınıza soguk kremayı döküp çırpıcıyla çırpın.Çikolatalı karışıma ekleyip,tekrar söndürmeden karıştırın.

8.Kalıplarınıza pay edin.En az 2 saat buzdolabında soğumaya bırakın.Ben dondurma kutusuna koyup orda soguttum ve dondurma kaşığı ile servis ettim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...