11 Mayıs 2011 Çarşamba

KIYMALI RAVİOLİ





RAVİOLİ HAMURU İÇİN
300 gr un
2 veya 3 adet yumurta(büyüklüğüne göre)
1 çorba kaşığı ayçiçek yağı
25 gr su
1 tutam tuz
İÇİ İÇİN
250 gr yağsız kıyma
1 soğan
3  4 diş sarımsak
karabiber
tuz
sıvıyağ
Ayrıca sosu için bir paket krema ve parmesan peyniri

HAMURUN HAZIRLANIŞI
1.Unu kabın içine koyup ortasını açarak havuz yapın.Havuzun içine yumurtaları kırın.Bir tutam tuz ilave edin,su ve yağı ekleyip yumurtaları bir çatal yardımıyla cırpın.Çırparken yavaş yavaş unu yedirin.Bu şekilde çalışmaya devam edin.Sertleşince hamuru elinize alın,yoğurarak aldığı kadar unu yedirin.
2.İşin başında yavaşca 10 dak.yoğurun.Sonra daha sertçe ve iki elinizle yüklenerek 10 dak daha tezgah üzerinde yogurun.Hamur ele yapışmayıncaya ve yüzeyi kaygan ve parlak oluncaya kadar yoğurmaya devam edin.Hamuru top haline getirin.Üzerini nemli bir bezle veya kaseyle kapatıp 30 dak dinlendirin.
3.Tezgahınızı ve merdanenizi unlayın.Kolayca açabilmek hamuru 2 veya 3 parçaya bölüp bezeler yapın.Elinizle hamurunuzun üzerine hafifçe  bastırarak biraz açın.Merdaneyi alıp daha geniş açmaya başlayın.Açtığınız hamuru bir bir bıçak yardımıla şeritler halinde kesin ve hamurunuza kıymayı harcı koyun kapatıp kesin.Hamurunuz bitene kadar işlemi tamamlayın.Kestiginiz raviolilerinizi un serpilmiş bir tepsiye alın.Derince bir tencerede suyu kaynatın ve tuzunu atın.İtalyanlar söyle der makarna ve benzeri hamurlarınızın suyu deniz gibi kokmalıdır.Siz gene temkinli olun istediginiz miktarda atın.Kaynayan suyunuza raviolilerinizi atın 6 -7 dak haşlayın.Genişçe bir tavada bir paket kreyayı koyun ve ısıtın.Haşlanan raviolilerinizi kremaya ekleyin ve bir iki kaşık makarna suyunuzdan ilave edin.Bir iki dakika karıştırdıktan sonra tabaklarınıza alın ve üzerine parmesan peyniri rendeleyin.

KIYMALI HARCIN HAZIRLANIŞI
Sıvıyağda önce sarımsakları daha sonra soğanı soteleyin.Kıymayı ilave edin ve baharatını,tuzunu atın.Bir süre kavurun ve piştigi zaman kullanın.
NOT.Ravioli hamurunuzu kullanmadan daha önce yapıp 4- 5 saat dinlendirirseniz daha güzel olacaktır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...