11 Mayıs 2011 Çarşamba

MEKİK KURABİYE

MALZEMELER
6 yumurta beyazı
1 su bardağı tozşeker
1 su bardoğı un
1 su bardağı fındık tozu(kendiniz çig fındığı kavurursanız daha lezzeli oluyor)
100 gr tereyağ veya margarin(eriltimiş)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
1 çimdik tuz
isteğe göre ortası için vişne tanesi veya fındık

HAZIRLANIŞI
Yumurta akları ve şeker ocağın üstünde kısık ateşte çırparak şeker yedirilir.Çok tutmayın şeker eriyinceye kadar.Ocağın altını kapatın ve diğer tüm malzemeliri ilave edin ve karıştırın.Kalıplarınıza paylaştırın ve ortasına istediginiz malzemeyi koyun isterseniz sadede yapabilirsiniz.170 derecede 15 dak pişirin.Mekik kurabiye çabuk pişen bir hamurdur.Fırında çok tutmayın kurumasın yumuşak olması gereken bir kurabiyedir.Ben bu ölçünün yarısını yaptıgımda 12 adet çıkıyor çok olsun isterseniz tam ölçü yapın derim çünkü enfes bir lezzet.

1 yorum:

  1. Blogunuzun dizaynı çok estetik başarılar dilerim.Bundan sonra takipcinim ayrıca benim blogada beklerim.Saygılar
    http://realezusen.blogspot.com

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...