28 Mayıs 2011 Cumartesi

KURU PASTA


MALZEMELER

250 gr un
150 gr margarin veya tereyağ
75 gr krema
13 gr toz şeker
6 gr deniz tuzu
1 yumurta sarısı
İçi için peynir,zeytin
Üzeri için susam,çörek otu,ay çekirdeği,haşhaş

HAZIRLANIŞI
1.Un,margarin,krema, bunlar yoğrulur ve biraz dinlendirilir.
2.Dinlenen hamuru şeker,tuz,yumurta sarısı ilave edilip yoğrulur.
3.Hamur merdaneyle açılır,karelere kesilir.İçine dilediginiz malzeme konur üçken şeklinde kapatılır.Üzerine yumurta sarısı sürülür ve dilediginiz malzeme ile süslenir.
4.180 derecede 20-25 dakika renk alıncaya kadar pişirilir.

4 yorum:

  1. Artık neredeyse tek uğraşım bu sitenin tariflerini izleyip uygulamak oldu. Şekerpareden sonra kuru pastayıda denedim. Çok beğendim. Yatılı okulda okuyan oğlum pastaneden aldım zannetti.

    YanıtlaSil
  2. Güzel düşünceleriniz için çok teşekkür ederim.Reçeteleri uygulayıp beğenmeniz beni ayrıca çok mutlu ediyor.Blogta 5 - 10 tane çok özel reçeteler var,kurupasta tarifide onlardan biriydi.Umarım diğer reçeteleride deneme fırsatı bulursunuz.

    YanıtlaSil
  3. içindeki yumrta sarısı hamurun içinemi yoksa üzerinemi sürülecek yani ayriyeten yumurta sarısına gerek varmı cevabınızı bekliyorum teşekkürler

    YanıtlaSil
  4. 1 adet yumurta sarısı içine konuluyor.En son yine üzeri içinde yumurta sarısı sürülüyor.Eğer yumurtanızı ziyan etmek istemezseniz 1 yumurtadan kalan yumurta akınıda kuru pastanıza sürebilirsiniz.Tercih sizin ister yumurta akınızı değerlendirin isterseniz ayriyetten bir yumurta daha kırın.Fakat yumurta sarısı daha güzel bir renk verecektir.Şimdiden size kolay gelsin diyorum...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...