28 Mayıs 2011 Cumartesi

TORPİL


KREMA İÇİN MALZEMELER

500 gr süt
Yarım bardak şeker
4 yemek kaşığı un
1 pakat vanilya
1 paket krem şanti(75 gr süt ile çırpılacak)
HAZIRLANIŞI
1.Tüm mazemeler tencereye konur ve devamlı çırparak pişirilir ve sogutulur.
2.Kremanın içine vanilya ve 75 gr süt ile çırpılmış krem şanti eklenir ve tekrar çırpılır.

HAMURUNUN HAZIRLANMASI
Milföy hamurlarınızı tezgaha koyarak biraz merdaneyle açın.Açılan hamurunuzu bir parmak genişliğinde şeritler halinde kesin.Eğer evinizde metal külah var ise ona sarın yok ise yağlı kağıttan kendinize bir külah yapın ve ona sarın.Bir diğer tercih ise dondurma külahınada sarıyorlar fakat ben denemedim sadece bilginiz olsun.Muntazam şekilde sardığınız hamurlarınızı 180 derecede renk alıncaya kadar pişirin.Daha sonra pişen külahlarınıza sogutulmuş kremanızı doldurun ve agız kısmını dilediğiniz şekilde süsleyin.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...