19 Mayıs 2011 Perşembe

MUZLU RULO PASTA

MALZEMELER
3 adet yumurta
10 gr ovalet (pasta katkı maddesi)
40 gr şeker
50 gr un
25 gr su
2,5 gr kabartma tozu
HAZIRLANIŞI
Bütün malzemeyi bir kaba koyup,mikser yardımıyla 5 dak.çırpın.Karışımı yağlı kağıt serilmiş 25cm-20 cm ebatlarında dikdörtgen bir tepsiye boşaltın.200 derecede fırında hafif renk alıncaya kadar pişirip alın.Yaklaşık 8-10 dak.Pandispanyayı biraz soğuyunca temiz bir yağlı kağıdın üzerine ters kapatın.Üzerinde kalan pişirme kağıdını yavaşca kaldırın.Diğer kağıtla birlikte rulo yaparak sarın ve bırakın.
KREMASI İÇİN
500 gr süt
125 gr toz şeker
100 gr tereyağ
1 adet yumurta
1 paket vanilya
1 paket krem şanti(75 gr süt ile çırpılacak)
HAZIRLANIŞI
Krem şanti ve vanilya hariç.Ocakta tereyağda unu kavurun.Ocağın altını kapatın ve tüm malzemeleri ekleyin ve pürüzsüz bir kıvama gelinceye kadar çırpın.Tekrar ocağın altını açın krema koyulaşana kadar sürekli çırparak pişirin.Soguyan kremanıza ayrı bir kapta çırpılmış krem şantinizi ve vanilyayı ekleyip tekrar mikser yardımıyla çırpın.Kremanız pürüzsüz kıvana gelince bırakabilirsiniz.Pandispanyanızı kağıdından çıkarın ve üzerine birazcık nemlensin diye süt serpin.Çok ıslatmayın.Daha sonra kremanızı yayın ve muzları yerleştirin ve tekrar kağıt yardımıyla sarıp dolapta bekletin.Dolaptan çıkarttığınız pastanızın üzerine kalan kremanızı sürün ve üzerine rende çikolata dökün.

2 yorum:

  1. OVALEX OLMASA OLURMU PASTANEDEKİLER GİBİMİ TADI ACABA ELLERİNİZE SAĞLIK

    YanıtlaSil
  2. Merhaba;
    Tarifteki malzemeler birebir uygulandığında güzel bir sonuç elde edinilebiliyor.Bu tarifte ovalet kullanılması şart.Tarifte ovalet kallanıldığı takdirde pastanedekiler gibi oluyor.Ovalet pandispanyanın o süngerimsi halini veriyor.

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...