18 Mayıs 2011 Çarşamba

NAPOLYON TATLISI

MALZEMELER
1litre süt
6 yemek kaşığı şeker
4 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı mısır nişaştası
1 tatlı kaşığı tereyağ
1 adet yumurta
1 fiske deniz tuzu
1 paket vanilya
1 kutu krema (200 gr)
KARAMEL İÇİN
1 su bardağı şeker
100 gr krema
1 çay kaşığı tereyağ
ÜZERİ İÇİN
2 adet milföy hamuru veya file badem
MUHALLEBİNİN HAZIRLANIŞI
Krema ve vanilya hariç tüm malzemeler ocakta pişirilir ve sogutulur.Soguyan muhallebinize kremayı ve vanilyanızı ilave edin.İster küçük kaplara tek kişilik istersenizde borcama dökün.Tatlının karameli için tencerenize şekeri koyun ve eriyene kadar karıştırın.Eriyince içine kremanızı ve yağınızı ilave edip tekrar karıştırın eğer topaklanırsa tekrar ocağa koyup eriyene kadar tutun ve hemen alın.Tatlınızın üzerine dökün ve fırında pişirdiğiniz milföy yapraklarını kırıntı yapıp tatlınızın üzerine dökün.İsterseniz file bademlede süsleyebilirsiniz.

1 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...