18 Mayıs 2011 Çarşamba

PROFİTEROL AŞKIM


MALZEMELER
200 ml.su
100 gr margarin
150 gr un
Bir çimdik deniz tuzu
1 çay kaşığı şeker
4 yumurta
HAZIRLANIŞI
1.Su,Margarin,Tuz,Şeker kaynatılır.
2.Kaynayan karışıma un ilave edilir ve 3 dak.kavrulur.
3.Hamur biraz soguduktan (ılık) sonra yumurtalar teker teker yedirilir.
4.Hamurunuza yuvarlak şekil verebilmek için kelepçeli kalıbınızı 20-22 cm eninde ayarlayın ve içine dökün.İkinci hamurunuzuda aynı şekilde ayarlayın ve 175 derecede 20 dak.pişirin.
KREMASI
2 buçuk bardak süt
3 yemek kaşığı un
yarım su bardağı şeker
1 paket vanilya
1 paket toz krem şanti(kremşantiyi çırpmak için 50 gr süt)
1 fiske deniz tuzu
HAZIRLANIŞI
Kremşanti hariç tüm malzemeler ocakta çırpılarak karıştırılır.Pişen kremanızı bir kenarda sogutun ve daha sonra çırptığınız kremşantinizi ilave edin ve tekrar çırpın.Hazırladığınız şu hamurunuzu tekrar kelepçeli kalıbınıza alın ve alt hamurunuzun üzerine kremanızı koyun ve üstüne diğer hamurunuzu koyun ve çikolata sosunuzu dökün ve dolapta 4-5 saat dinlendirin.
ÇİKOLATA SOS
200 ml süt
100 gr toz şeker
20 gr kakao
10 gr nişaşta
200 gr bitter kuvertür çikolata
HAZIRLANIŞI
Çikolata hariç tüm malzemeler ocakta çırpılarak pişirilir.Piştikten sonra çikolatası ilave edilir ve eritilir.Soguması için bekletilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...