28 Mayıs 2011 Cumartesi

UN HELVASI


MALZEMELER

2 su bardağı un
2 su bardağı toz şeker
1 su bardağı süt
1 su bardağı su
125 gr tereyağ
1 paket dolmalık fıstık

HAZIRLANIŞI

1.Unu tencereye koyup,çok kısık ateşte yağsız olarak 45 dakika kavuralım.
2.Suyu,sütü ve şekeri iyice karıştırarak eritelim.Kavurduğumuz una soguk olarak dökelim.Tereyağınıda ilave edip,kısık ateşte karıştırarak pişirelim.Kapağını kapatıp 10 dakika dinlendirelim.
3.Fıstıkları teflon tavada pembeleştirip helvaya ilave edelim.1 çorba kaşığını ıslatıp helvadan kaşık kaşık alıp servis tabağına dizelim.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...