22 Mayıs 2011 Pazar

FOCACCIA


MALZEMELER
1 paket yaşmaya
1 çay bardağı sızma zeytinyağı
2 yemek kaşığı biberli yeşil zeytin dilimi
1 yemek kaşığı siyah zeytin dilimi
3 yemek kaşığı kuru domates
Bir dal taze biberiye
5-6 dal taze kekik
3 dal taze fesleğen
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 tatlı kaşığı toz şeker
HAZIRLANIŞI
Bir kapta yaş mayayı,şekeri koyup üzerine çok az, bir kahve fincanı kadar ılık su koyup bekletiyoruz.Daha sonra kuru domatesleri biraz ılık suda bekletiyoruz.
Mayamızın üzerine tüm malzemelerimizi ekliyoruz ve karıştırıyoruz.Unu ve suyunu göz kararı ayarlıyoruz.Kulak memesi kıvamında bir hamur olucak.En son kuru domatesleri ekliyoruzki rengini hamura vermesin diye.Taze baharatlarınıda eklediktan sonra ekmeğimizi pişiriceğimiz kaba alıyoruzki mayalansın.Üzerini streç filimle kapatıyoruz ve bir delik açıyoruz hava alsın diye.30 dakika mayalanması için bekle.180 derecede 35-40 dakika pişir.Fırından çıkan ekmeğinize bir fırça yardımıyla sızma zeytinyağı sürün.Parlak ve güzel görünmesi için.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...