16 Haziran 2011 Perşembe

CAPPUCINO'LU TOSKANA ÇORBASI




MALZEMELER

  • 500 gr domates
  • 4 diş sarımsak
  • 1 adet kuru soğan
  • 3 dal taze fesleğen
  • 2 yemek kaşığı un
  • Zeytinyağı
  • Karabiber,deniz tuzu


HAZIRLANISI

  • Sıvıyağda unu kavurun.
  • Üzerine sarımsak,soğan,doğranmış domates,fesleğen,karabiber,deniz tuzunu koyup kavurun.
  • Domates kavrulup iyice sularını bırakınca,istediğiniz koyulukta olana kadar su ilave edip 10-15 dakika kaynamaya bırakın.
  • Blendır ile çorbayı püre haline getirin.
  • Çorbanızı süzgeçten geçirerek kalan çekirdekli kısmını,posasını atın.
  • Servis sırasında 4-5 yemek kaşığı kremayı el blendırında köpük olana kadar çırpın,çorbanızın üzerine bir miktar dökün ve taze fesleğen yapraklarıyla sunun.

3 yorum:

  1. çok güzel görünüyor

    YanıtlaSil
  2. Cappucinolu corbaya geldim…Ilginc geldi tarifi iki defa okudum…Eeee Cappucino nerede? Anlayamadim Ajdacim...

    YanıtlaSil
  3. Corbanin üzerinde köpük varya o yüzden cappucinolu deniyor :))

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...