MALZEMELER
- 500 gr domates
- 4 diş sarımsak
- 1 adet kuru soğan
- 3 dal taze fesleğen
- 2 yemek kaşığı un
- Zeytinyağı
- Karabiber,deniz tuzu
HAZIRLANISI
- Sıvıyağda unu kavurun.
- Üzerine sarımsak,soğan,doğranmış domates,fesleğen,karabiber,deniz tuzunu koyup kavurun.
- Domates kavrulup iyice sularını bırakınca,istediğiniz koyulukta olana kadar su ilave edip 10-15 dakika kaynamaya bırakın.
- Blendır ile çorbayı püre haline getirin.
- Çorbanızı süzgeçten geçirerek kalan çekirdekli kısmını,posasını atın.
- Servis sırasında 4-5 yemek kaşığı kremayı el blendırında köpük olana kadar çırpın,çorbanızın üzerine bir miktar dökün ve taze fesleğen yapraklarıyla sunun.
çok güzel görünüyor
YanıtlaSilCappucinolu corbaya geldim…Ilginc geldi tarifi iki defa okudum…Eeee Cappucino nerede? Anlayamadim Ajdacim...
YanıtlaSilCorbanin üzerinde köpük varya o yüzden cappucinolu deniyor :))
YanıtlaSil