13 Haziran 2011 Pazartesi

CREAM CHEESE MOUSSE





MALZEMELER

500 gr suyu süzülmüş krem peynir
70 gr çok soğuk krema
3 yemek kaşığı bal
1 paket vanilya


HAZIRLANIŞI

1.Krem peynirin mutlaka suyunu alın bir gece önceden ya süzgeçte bekletin, yada peynirin altına ve üstüne peçete koyarak suyunu çekmesini sağlayın.
2.Bir kapta krem peyniri ve balı mikser ile çırpın.
3.Çırpılmış olan karışıma çok soğutulmuş kreyayı ekleyin ve tekrar çırpın.Vanilyayı ekleyip tekrar çırpın.
4.Metal bir kabınız var ise karışımınızı ona doldurup derin dondurucunuza koyun.En az 6 saat veya 1 gün bekletin.Servis etmeden yarım saat önce dışarı çıkarıp bekletin.
NOT:Bu tatlıyı keklerinizin yanındada servis edebilirsiniz.Browniye çok yakışır.

Ben iki şekilde servis ettim size hangisi güzel geliyorsa o şekilde yapın.Arzu ederseniz taze meyvelerde kullanabilirsiniz.

1 yorum:

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...