13 Haziran 2011 Pazartesi

EZO GELİN ÇORBASI




MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
7 su bardağı su
1 adet kuru soğan
4 diş sarımsak
2 çorba kaşığı un
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı bulgur
1 çorba kaşığı pirinç
1 çorba kaşığı tel şehriye
2 çorba kaşığı nane
Karabiber,kırmızı biber,deniz tuzu,sıvıyağ,tereyağ



HAZIRLANIŞI

1.Tencereye suyu koyup mercimegi,soğanı,sarımsağı ilave edip pişmeye bırakın.
2.Haşlanan harcınıza ayrı bir tavada kavurduğunuz un ve salçayı ilave edin.
3.Çorbanızı isterseniz bu aşamada çok az blendırdan geçirin.Fakat çok tutmayın çünki taneli olması lazım.Daha sonra içine pirinç,bulgur,tel şehriyeyi atıp bir taşım daha kaynatın.
4.Ayrı bir kapta tereyağ ve sıvıyağı kızdırın ve içine naneyi ve kırmızı biberi atın ocağın altını hemen kapatın yanmasın.Çorbanızın içine ilave edip sıcak sıcak servis yapın.
NOT:Dilerseniz içine bir kaşık kuru tarhana atabilirsiniz.Ben bazen ekşilik vermesi için ilave ediyorum.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...