7 Haziran 2011 Salı

GALETE UNLU POĞAÇA





MALZEMELER

1 paket margarin
1 çay bardağı sıvıyağ
1 çay bardağı yoğurt
2 yumurta (1 yumurtanın akı dışına)
1 yemek kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı deniz tuzu
1 paket kabartma tozu
Aldığı kadar un
İçi için beyaz peynir
Üzeri için gale unu

HAZIRLANIŞI

1.Tüm sıvı malzemeler bir kaba konur.
2.Diğer malzemeler eklenir ve un yavaş yavaş ilave edilir.
3.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur yapılır.
4.Elinizde yuvarlayarak açın ve içine peyniri koyun ve şekil verin.
5.Önce yumurta akına daha sonra galete ununu batırıp 180 derecede renk alıncaya kadar pişirin.

NOT:Ben galete ununu kendim yaptım sizde kendiniz yapmak isterseniz ekmeklerinizi tost makikasında kızartın ve daha sonra robota atın ve parçalayın.Kendi yaptığınız daha güzel olacaktır.Birde bir yumurtanın akını üzeri için ayırdığınızda tamamını ayırmayın birazını akıtın çünki çok gitmiyor yumurta beyazı kalıyor.Yarısını ayırırsanız ziyan olmasını önlersiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...