11 Haziran 2011 Cumartesi

OVALEKSLİ MERMER KEK





MALZEMELER

80 gr bitter çikolata (eritilmiş)
5 yumurta
1 su bardağı toz şeker
2 su bardağı un
150 gr tereyağ(oda ısısında)
1 paket kabartma tozu
1 paket vanilya
Bir çimdik deniz tuzu
Çeyrek çay kaşığı karbonat
1 tatlı kaşığı ovaleks




HAZIRLANIŞI

1.Tereyağ ve şekeri mikserle iyice yumuşayıp krema kıvamına gelinceye kadar çırpın.İçine yumurtaları ikişer ikişer ilave ederek her yumurta ilavesinden sonra iyice karıştırın.Ovaleksi ilave edip tekrar çırpın.
2.Un,kabartma tozu,karbonat ve vanilyayı bir kaseye beraber eleyin.
3.Kuru malzemeyi yumurtalı malzemeye yavaş yavaş ilave edip çırpın.
4.Fırını 180 derece ısıtın.Kalıbınızı yağlayıp unlayın.
5.Çikolatayı benmari usulü eritin.
6.Kek karışımın yarısını yağlanmış kalıba boşaltın.
7.Erimiş çikolatayı kalan karışıma kaşıkla yedirin.
8.Çikolatalı karışımıda kek kalıbına boşaltın.
9.İki karışımın birbirine geçmemesi için çöp şiş veya çatalla spiraller çizerek karıştırın.
10.35 dakika fırının kapağını hiç açmadan pişirin.Kürdan testiyle piştiğini kontrol edin.İsterseniz piştikten sonra üzerine pudra şekeri serpebilirsiniz.
NOT:Ovaleks pasta katkı maddesi.Normalde pandispanyalarda kullanılır.Mermer kekte nasıl olacağını merak ettiğim için kullandım.Normalde tarifte ovaleks yok ben ilave ettim.Ovaleks sadece malzemenin birbirine tam anlamıyla geçisini sağlayan saydam bir madde.Kullanmak şart degil.Tekrar mermer kek yaptığım zaman ovalekssiz yapıp yayınlayacağım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...