2 Haziran 2011 Perşembe

ISPANAK YATAĞINDA YUMURTALI RAVİOLİ





MALZEMELER

100 gr un
1 yumurta
Bir kaşık sıvıyağ
Bir tutam tuz

Hamuru yoğurun ve dinlendirin.

İÇİ İÇİN:Yağ ve soğanla kavrulmuş ıspanak,1 yumurta sarısı

HAZIRLANIŞI

1.Hamurunuzu açın ve bir bardak ile yuvarlak şeklinde kesin.
2.Hamurunuza bir tatlı kaşığı kadar ıspanak koyun ve üzerine bir yumurta sarısını koyun ve kaynamış suda 3 dakika haşlayın.
3.Sudan çıkardığınız raviolinizin üzerine kızdırılmış tereyağ gezdirin ve kızartılmış ekmek kırıntısı döküp sıcak sıcak servis edin.
4.Bu hamur ölçüsünden yakşaşık 10-11 adet çıkıyor.Siz kişi başı bir tane servis yapın.Eğer çok yapmak isterseniz 2 ölçü yapabilirsiniz.
5.Ekmekleri tost makinasında kızartın ve robotto çekin.

NOT:Ravioliyi kestiğinizde yumurta sarısı bu şekilde akmalıdır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...