MALZEMELER
4 orta boy kabak
2-3 dal taze soğan
2 adet orta boy havuç
5 diş sarımsak
1 yumurta
Nane,deniz tuzu,karabiber,maydonoz
Aldığı kadar un
Kızartmak için sıvıyağ
HAZIRLANIŞI
1.Kabakları rendeleyin ve bir süzgeçe koyup fazla suyunu atması için bekletin.
2.Kabakların içine havuçları rendeleyin.Diğer tüm malzemeleri ekleyip karıştırın.
3.Aldığı kadar unu ekleyin.
4.Harcınızı elineze alın ve lokma sıkar gibi sıkın ve bir kaşık yardımıyla kızdırılmış derince bir kapta renk alıncaya kadar kızartın.Kaşığınızı kullanmadan kızgın yağa batırırsanız kolay olacaktır kullanmanız.
5.Dilerseniz sarımsaklı yogurt ile servis yapın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder
dobasaran@hotmail.com