23 Haziran 2011 Perşembe

MANTI



MALZEMELER

300 gr un
1 yumurta
1 çorba kaşığı zeytinyağı
Yarım çay bardağı su
Bir tutam deniz tuzu
Üzeri için:Yoğurt,sarımsak,sıvıyağ,kırmızı biber,nane,karabiber

HAZIRLANIŞI

Tüm malzemeler karıştırılarak yoğrulur siz suyunu verirken temkinli gidin harcınız istiyor ise su ekleyin ben göz kararı gittim size ölçü olsun diye yaklaşık miktar verdim.Kulak memesi kıvamında bir hamur yapın ve yarım saat dinlendirin.


KIYMA HARCI:250 gr köftelik kıyma

1 adet kuru soğan
3 adet sarımsak
Karabiber,kuru fesleğen
Deniz tuzu
Soğanı ve sarımsağı rendeleyin ve tüm malzemeleri karıştırın.

1.Dinlenen hamurunuzu 3 eşit parçaya ayırın.Küçük parçalara ayırmamın sebebi hamuru açtığımızda kurumasına izin vermeden bitirmek ne kadar büyük olursa bitme aşaması uzadığından hamur ister istemez kuruyor ve kapatmak zorlaşıyor ama size nası kolay geliyorsa öylede yapabilirsiniz.
2.Merdane veya oklava ile açtığınız hamurunuzu eşit şeritler halinde kesin ve kıymalı harcı paylaştırın ve süratle kapatın.Bir örtünün üzerine koyun, örtü kullanmamın sebebi ise fazladan un ilavesi olmasını istemediğim için.

Hamurunuzu kaynayan tuzlu suda 5-6 dakika haşlayın.Haşlanan martılarınızı bir kevğirle alın ve üzerine sarımsaklı yoğur ile sıvıyağda kızdırdığınız biberi üzerine gezdirin ve nane ile süsleyin.

1 yorum:

  1. KALBİMDEN GEÇEN BLOĞA YANSIMIŞ CANIM ELLERİNE SAĞLIK ....Y E L İ Z...

    YanıtlaSil

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...