11 Temmuz 2011 Pazartesi

FINDIK KROKAN




















MALZEMELER

1 su bardağı toz şeker
Yarım su bardağı fındık
1 çay kaşığı tereyağ
2 damla limon suyu




















HAZIRLANIŞI

1.Tencereye şekeri koyun.Kısık ateşte erimesini bekleyin sakın kaşık sokmayın.Kaşık kullanmanız şekerin kristalleşmesini sağlayacaktır.Ara sıra tencerenizi sallayın.
2.Karamel sıvılaşıp renk almaya başlayınca hemen ocaktan alın içine bir çay kaşığı tereyağı,limon suyu ekleyip karıştırın.İkiye ayrılmış fındıkları ilave edip kaşıkla karıştırın.Tekrar ocağın üzerine alıp bir dakika daha pişirin.
3.Evinizde mermer tezğah var ise onun üzerine dökebilirsiniz.Olmayanlar ise fırın tepsinizin arkasına dökebilirsiniz.Soğuduktan sonra merdane yardımı ile istediğiniz büyüklükte parçarala ayırabilirsiniz.
4.Ben fındık krokanı pasta yapımında kullanmak üzere yaptım.Fındık krokan pasta yapımını yarın paylaşacağım.Krokan için bu ön hazırlık idi.Sizde evde krokan hazırlayıp istediğiniz şekilde kullanabilirsiniz.Dondurmalara,tatlılara,pastalara veya o haliyle bile tüketebilirsiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...