12 Temmuz 2011 Salı

MISIR ÇORBASI Karadeniz usulü




















MALZEMELER

1,5 su bardağı haşlanmış çorbalık mısır
250 gr yoğurt(bir kase kadar)
1 yumurta
1 yemek kaşığı mısır unu
1 yemek kaşığı buğday unu
2 yemek kaşığı kuru nane
Deniz tuzu
Sıvıyağ























HAZIRLANIŞI

1.Mısırı önceden haşlamadıysanız su dolu tencerede mısırlar yumuşayıncaya kadar haşlayın.Ben mısır aldığım zaman önceden hepsini düdüklü tencerede haşlarım.Kullanacağım miktarlara bölüp buzdolabı poşetlerine doldururum.Böylelikle çorba yaptığım zaman elimin altında çok pratik oluyor.Benim resimde verdiğim görüntü önceden hazırladığım mısır.Sizde bu şekilde yaparsanız çok pratik olur.
2.Tencereye sıcak su koyup üzerine haşlanmış mısırları ilave edin.
3.Terbiyesi için yoğurt,yumurta,mısır unu,buğday unu ve 1 bardak içme suyunu koyup karıştırın.
4.Terbiyenin içine tencerede haşlanan sudan bir iki kaşık alıp terbiyeye ilave edip hızlıca karıştıralım.Bu işlem terbiyenizin kesilmesini önleyecektir.
5.Terbiyeyi tencerenize yavay yavaş karıştırarak ekleyin.Bir müddet çorbayı hiç bırakmadan devamlı çırpalım.Kaynama noktanısa geldiği an bırakabilirsiniz.Kaynadıktan sonra hemen altını kapatın.
6.Üzeri için bir miktar sıvıyağda naneyi kavuralım ve çorbamızın üzerine gezdirip karıştıralım.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...