12 Temmuz 2011 Salı

FINDIK KROKANLI PASTA




















MALZEMELER

1 adet pandispanya
400 gr krema (2 paket küçük krema)
320 gr fildişi küvertür çikolata(beyaz çikolata)
Bir miktar fındık krokan, fındık tozu
NOT:Bu benim sıkça yaptığım pratik ve lezzetli krema tarifi, eğer siz bu kremayı uygulamak istemiyor iseniz diğer pasta tariflerimde kullandığım KREM PATISSERIE tarifini uygulayabilirsiniz.




















HAZIRLANIŞI

1.Öncelikle fildişi çikolatayı benmari usulü eritelim.Eğer küvertür çikolata bulumazsanız, marketlerde satılan beyaz çikolatayı kullanabilirsiniz.
2.Kremayı robotta koyu kıvama gelinceye kadar çırpalın.Eriyen çikolatayı sogutalım ve kremaya ilave edelim.Çikolata sıcak olursa krema kesilir.Tekrar kıvam bulana kadar çırpalım.Eğer risk almak istemiyorsanız bazen çikolata ve krema farklılığından sos kıvam bulamıyabiliyor.Bu aşamada krema sertleştirici kullanabilirsiniz.Kremayı dolaba koyup biraz sogutalım ve çıktıktan sonra tekrar çırpılım.
3.Her iki pandispanyanın katlarını süt ile bir miktar nemlendirelim.
4.Soğuyan kremanın bir kısmını pandispanyanın üzerine döküp düzeltelim.Daha sonra fındık krokan serpiştirelim.Diğer pandispanyanın üzerinede çok az ekmeğe tereyağı sürer gibi krema sürelim ve diğer pandispanyanın üzerine kapatalım.Bu işlem iki pandispanyanın yapışmasını sağlayacaktır.



















5.Kalan kremayı pastanın üzerine döküp, her yerini kaplıyacak şekilde sıvayalım.Üzerine bir miktar fındık tozu serpelim.En üstte dün yapım aşamasını verdiğim krokanları merdane veya bıçak yardımı ile parçalara ayırıp üzerine doğaçlama serpelim.Benim önerim dolapta bir gece bekletmek.Dolapta dinlenen pasta türü tatlılar çok daha lezzetli oluyorlar.Eğer sizin aceleniz var ise 4 saat beklemeside yeterli olacaktır.Ben pasta ve tatlıları mutlaka bir gece önceden hazırlar ertesi günü servis ederim.Sizde bu şekilde uygulama yaparsanız lezzet farkını göreceksiniz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...