7 Temmuz 2011 Perşembe

KREMALI MANTAR ÇORBASI




MALZEMELER

250 gr mantar
1 peket krema
1 adet kuru soğan
3 diş sarımsak
2 yemek kaşığı un
1 yemek kaşığı irmik
Deniz tuzu,muskat,karabiber
5 su bardağı su



HAZIRLANIŞI

1.Sıvıyağda sarımsak ve soğan sotelenir.

2.Üzerine mantarlar ilave edilir ve kavrulur.

3.2 yemek kaşığı un mantarların üzerine atılıp beraber kavrulmaya devam edilir.

4.Üzerine 5 su bardağına yakın su ilave edilir.İçine irmik,karabiber,deniz tuzu,bir tutam muscat rendelenip ilave edilir.Mantarlar pişene kadar kaynatılır.

5.Pişen mantarlar el blendırından geçilir ve üzerine krema ilave edilip 2-3 dakika daha pişirilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

dobasaran@hotmail.com

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...